Logo registreren

Je logo registreren doe je hier online in 1 minuut..

Registreer nu
Z
Registratie bij officiële instantie
Z
Alle kosten inbegrepen
Z
Gratis merkonderzoek
150.000 onderzoeken voltooid
1500+ merken per jaar
Best beoordeeld in België
logo registreren

Hoe kun je je logo registreren?

Je kunt je logo registreren door het vast te leggen in het merkenregister van de landen waar je bescherming nodig hebt. De procedure verloopt hetzelfde als die voor een merknaam of slogan.

Registratie van een logo start altijd met merkonderzoek naar de beschikbaarheid en controle of het aan alle vereisten voldoet om als merk ingeschreven te kunnen worden.

Door middel van het onderzoek naar de beschikbaarheid van je logo kun je ontdekken of er identieke of gelijkaardige merken zijn geregistreerd die bezwaar kunnen maken tegen jouw merkaanvraag. Als dit zo is, dan kan het gebeuren dat jouw logo niet geregistreerd kan worden en je het dus niet mag gebruiken voor de producten of diensten die je levert.

Dit betekent tegelijkertijd dat je pas zekerheid hebt of je het beeldmerk mag gebruiken en je niet onverhoopt kan worden aangesproken vanwege merkinbreuk, zodra de merkregistratie procedure is afgerond en het merk definitief is ingeschreven.

De controle of het merk voldoet aan alle eisen is gericht op de absolute gronden. Hierbij wordt gekeken naar de materiele voorwaarden, dit zijn:

  • deugdelijkheid
  • geoorloofdheid
  • rechtmatigheid

Bij de meeste aanvragen gaat het mis op gebied van deugdelijkheid, omdat een merk onvoldoende onderscheidend vermogen heeft. Een naam, logo of slogan mag namelijk niet beschrijvend zijn voor de waren of diensten die geleverd worden. Ook mag een merk niet te ingewikkeld zijn. Een webwinkel met dezelfde naam als een voetbalclub zal niet direct verwarrend zijn en dus naast elkaar kunnen bestaan.

Waar kan ik mijn logo registreren?

Je kunt jouw logo registreren in de landen waar je actief bent en waar jouw beeldmerk beschikbaar is voor registratie. In principe kan in elk land ter wereld geregistreerd worden, maar buiten de Benelux en EU moet per land worden vastgelegd. Dat betekent dat een wereldwijde merkregistratie in alle landen ter wereld niet mogelijk is.

Dit komt overigens niet alleen doordat het heel kostbaar is om alle landen je logo vast te leggen, maar ook omdat sommige landen een boycot hebben waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is om deze gebieden in één merkaanvraag te vatten.

Zo wordt een merkaanvraag in Syrië bijvoorbeeld wel eens geweigerd, omdat Israël in dezelfde internationale aanvraag zat. Opvallend genoeg is dat als reden voor weigering ‘public policy’ werd opgegeven.

Onze diensten

R

Wat is inbegrepen

  • Niet goed, geld terug
  • Fixed fee
  • Gratis merkonderzoek
R

Hoe werkt het

R

Kostprijs

  • In 1 minuut te berekenen
  • Voor elk land wereldwijd
  • Met de gratis fee calculator

Wat kan je verwachten van ons als we je merknaam registreren?

Geen kleine lettertjes

We zijn volledig open over alle opties en tarieven die daarbij horen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en wat de kosten zijn voor jouw merkaanvraag, het beheer van je merk, optimaliseren van de beschermingsomvang of voeren van verweer bij bezwaar.

Volledige garantie

Wij bieden volledige garantie voor elke merkaanvraag. Als uit ons vooronderzoek blijkt dat jouw merk niet beschikbaar of onderscheidend genoeg lijkt te zijn, dan krijg je direct je geld terug. Ook kunnen we adviseren om een aanpassing te doen, zodat het wel onderscheidend is.

Vertrouwd en ervaren

Je vindt bij ons opgeteld meer dan 50 jaar ervaring binnen het merkenrecht en bescherming van het intellectuele eigendom. Naast deze ervaring zorgen we er ook voor dat we speciale vervolgopleidingen volgen waardoor onze kennis altijd volledig up-to-date is.

Gratis onderzoek

Voordat we indienen doen we altijd gratis een identiek onderzoek, zodat je weet of er merken zijn met oudere rechten dan jij. Daarnaast raden we altijd vediepend onderzoek aan, zodat je breder inzicht krijgt in gelijkaardige merken en een goede afweging kunt maken van de kansen.

Andere diensten

Merkbewaking

Voorkom merkinbreuk door andere partijen met gelijkaadige merken

Merkonderzoek

Krijg inzichtelijk welke oudere merken bezwaar kunnen maken

Modelrecht

Bescherm ontwerpen, vormen, designs en tekeningen

Merk verlengen

Voorkom dat de door jou opgebouwde rechten verloren gaan

Logo registreren

Registreer je naam in combinatie met logo of ga voor een beeldmerk

Slogan registreren

Bescherm je slogan, pay-off of tagline door het te registreren als merk

Idee vastleggen

Verkrijg een officieel bewijs met datumstempel voor jouw idee

Artiestennaam vastleggen

Bescherm je naam als artiest voor muziek en platforms als Spotify en Soundcloud

Merkinbreuk

Treed op tegen andere partijen die voor verwarring zorgen met jouw merk

Wat zijn de kosten van je logo vastleggen?

De kosten van je logo vastleggen starten bij 495 euro. De kostprijs is hierbij wel afhankelijk van het antwoord op de vraag in welke landen en in hoeveel klassen het beeld wordt geregistreerd.

078 482093

Contacteer ons als je vragen hebt…