Merkonderzoek

Gratis online merkonderzoek aanvragen doe je hier…

 

NU STARTEN
Z
Registratie bij officiële instantie
Z
Alle kosten inbegrepen
Z
Gratis merkonderzoek
150.000 onderzoeken voltooid
1500+ merken per jaar
Best beoordeeld in België
merkonderzoek

Wat is merkonderzoek?

Door middel van merkonderzoek weet je voorafgaand aan de merkregistratie procedure of jouw merk beschikbaar is en of het merk aan alle vereisten voldoet om op absolute gronden niet geweigerd te worden.

Waarom zou je merkonderzoek doen?

Zonder merkonderzoek weet je niet of er identieke of gelijkaardige merken geregistreerd zijn en dat vergroot het risico van de merkaanvraag enorm. Daarnaast geeft het onderzoek naar de absolute gronden van jouw merk inzicht of het aan alle vereisten voldoet.

Op die manier voorkom je dat jouw merk geweigerd wordt en vergroot je dus de kans op succesvolle registratie.

Wat voor merkonderzoeken zijn er?

Er zijn 5 soorten merkonderzoeken, te weten:

 • Handelsnaamonderzoek
 • Identiek onderzoek
 • Verdiepend onderzoek
 • Gebruiksonderzoek
 • Fonetisch onderzoek

De meest gebruikte onderzoeken zijn het identieke onderzoek en verdiepend onderzoek. Met identiek merkonderzoek krijg je inzichtelijk welke merken exact jouw naam al hebben geregistreerd als merk en dus oudere rechten hebben.

Verdiepend onderzoek toont niet alleen identieke merken, maar ook gelijkaardige merken die bezwaar kunnen maken. Hierbij krijg je met een risico analyse op drie niveaus inzichtelijk wat de kansen zijn.

Belangrijk om te weten is dat een merkonderzoek nooit zekerheid geeft. Je koopt de kans op bezwaar niet af en er kan altijd een partij zijn die van mening is dat je inbreuk pleegt op zijn oudere rechten.

Mocht bezwaar worden gemaakt, dan is niet direct een man over boord. Het is dan altijd maar de vraag of de andere partij in zijn recht staat en überhaupt succesvol bezwaar kan maken. Ook kunnen we altijd kijken of een vriendschappelijke oplossing met de wederpartij mogelijk is, zodat jouw merk gewoon kan worden ingeschreven.

Wat is de kostprijs van je merk onderzoeken?

Het identieke onderzoek is gratis. Kosten voor verdiepende onderzoeken zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

 • Aantal landen
 • Aantal klassen

Waar kun je onderzoek doen?

Het onderzoeken van je merk doe je in de landen waar je jouw merk wil aanvragen en de landen waar je naar wil uitbreiden binnen afzienbare tijd. Over het algemeen ligt de focus in eerste instantie op de Benelux en Europese Unie.

Als je in de EU wil registreren, is het essentieel om te weten dat een partij met een registratie in een enkel land in de EU de merkaanvraag voor de hele Europese Unie kan tegenhouden. Stel dat er een ouder merk is in Frankrijk, dan kan deze bezwaar maken en voorkomen dat een merk voor de EU wordt ingeschreven.

Om die reden is het verstandig om ook de oudere rechten van merken in elk land te onderzoeken voordat je de procedure start.

Onze diensten

R

Wat is inbegrepen

 • Niet goed, geld terug
 • Fixed fee
 • Gratis merkonderzoek
R

Hoe werkt het

R

Kostprijs

 • In 1 minuut te berekenen
 • Voor elk land wereldwijd
 • Met de gratis fee calculator

Wat kan je verwachten van ons als we je merknaam registreren?

Geen kleine lettertjes

We zijn volledig open over alle opties en tarieven die daarbij horen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en wat de kosten zijn voor jouw merkaanvraag, het beheer van je merk, optimaliseren van de beschermingsomvang of voeren van verweer bij bezwaar.

Volledige garantie

Wij bieden volledige garantie voor elke merkaanvraag. Als uit ons vooronderzoek blijkt dat jouw merk niet beschikbaar of onderscheidend genoeg lijkt te zijn, dan krijg je direct je geld terug. Ook kunnen we adviseren om een aanpassing te doen, zodat het wel onderscheidend is.

Vertrouwd en ervaren

Je vindt bij ons opgeteld meer dan 50 jaar ervaring binnen het merkenrecht en bescherming van het intellectuele eigendom. Naast deze ervaring zorgen we er ook voor dat we speciale vervolgopleidingen volgen waardoor onze kennis altijd volledig up-to-date is.

Gratis onderzoek

Voordat we indienen doen we altijd gratis een identiek onderzoek, zodat je weet of er merken zijn met oudere rechten dan jij. Daarnaast raden we altijd vediepend onderzoek aan, zodat je breder inzicht krijgt in gelijkaardige merken en een goede afweging kunt maken van de kansen.

Andere diensten

Merkbewaking

Voorkom merkinbreuk door andere partijen met gelijkaadige merken

Merkonderzoek

Krijg inzichtelijk welke oudere merken bezwaar kunnen maken

Modelrecht

Bescherm ontwerpen, vormen, designs en tekeningen

Merk verlengen

Voorkom dat de door jou opgebouwde rechten verloren gaan

Logo registreren

Registreer je naam in combinatie met logo of ga voor een beeldmerk

Slogan registreren

Bescherm je slogan, pay-off of tagline door het te registreren als merk

Idee vastleggen

Verkrijg een officieel bewijs met datumstempel voor jouw idee

Artiestennaam vastleggen

Bescherm je naam als artiest voor muziek en platforms als Spotify en Soundcloud

Merkinbreuk

Treed op tegen andere partijen die voor verwarring zorgen met jouw merk

Kostprijs

De tarieven voor een merkregistratie vind je hier, zodat je altijd zeker weet wat de kosten voor jouw merkaanvraag zijn.

078 482093

Contacteer ons als je vragen hebt…