Merknaam checken

Merkonderzoek
Gratis

Het merkonderzoek is gratis, zodat je vooraf de kansen weet voor jouw merkregistratie en de juiste keuze kunt maken

Niet goed, geld terug

Je krijgt volledige garantie dat jouw merk niet wordt geweigerd op onderscheidend vermogen en anders krijg je je geld terug of kosteloos een nieuwe aanvraag

Voorkom merkinbreuk

Zonder merkregistratie weet je nooit zeker of je jouw merk mag gebruiken en niet zelf onverhoopt merkinbreuk pleegt; ook kun je niet tegen anderen optreden

Z
150.000 onderzoeken voltooid
Z
1500+ registraties per jaar
Z
Best beoordeeld
Merknaam checken

Hoe kun je je merknaam checken?

Als je een merknaam gaat controleren, dan moet je niet alleen onderzoeken of het merk beschikbaar is, maar ook of het aan alle andere vereisten voldoet om als merk te kunnen dienen. 

Zo moet een merk onderscheidend genoeg zijn en mag het dus bijvoorbeeld niet beschrijvend of aanprijzend zijn. Je kunt Apple dus wel registreren voor telefoons en computers, maar niet als groenteman. En Diesel wel voor kleding, maar niet voor brandstoffen. Een aanprijzend merk is bijvoorbeeld ProFit of BestGadget. Namen als Coolioo of Dooilioo zijn dat niet.

Daarnaast mogen merken niet in strijd zijn met de openbare orde of goede zeden.

Waarom moet je een merk checken?

Je merknaam checken is belangrijk voordat je gaat registreren, omdat anders de kans groot is dat je bezwaar krijgt door een partij met oudere rechten. Dat is zonde, want als dat gebeurt, kan dat ervoor zorgen dat je merk niet kan worden geregistreerd. Ook kan het voor veel extra kosten zorgen.

Wat zijn de kosten voor je merknaam controleren?

De kosten voor een merknaam checken zijn gratis. Je krijgt hiervoor een compleet identiek merkonderzoek. Verdiepend onderzoek naar gelijkaardige merken raden we altijd aan, omdat dit je een breder inzicht geeft in andere merken die bezwaar zouden kunnen maken tegen jouw merkaanvraag.