Merkbewaking

Online je merk bewaken regel je hier in één minuut…

 

NU BEWAKEN
Z
Niet goed, geld terug
Z
Alle kosten inbegrepen
Z
Gratis merkonderzoek
150.000 onderzoeken voltooid
1500+ merken per jaar
Best beoordeeld in België
Merkbewaking

Wat is merkbewaking?

Merkbewaking is software die continu controleert of andere partijen merkinbreuk plegen door identieke of gelijkaardige merken aan te vragen. 

Merkbewaking zorgt ervoor dat je op tijd kunt optreden tegen andere partijen die merkinbreuk plegen doordat zij identieke of gelijkaardige merken aanvragen. Als je niet op tijd bezwaar maakt hiertegen worden deze merken niet geweigerd en gewoon ingeschreven.

Uiteindelijk zullen jouw merkrechten hierdoor verwateren en daarom is het essentieel dit te voorkomen. Om die redenen schakelt ongeveer 97% van de organisaties merkbewaking software in.

Dergelijke merkaanvragen worden niet geweigerd; het is aan de merkhouder om hiertegen op te treden. Bij een Benelux-aanvraag is de termijn hiervoor 2 maanden en bij een EU-aanvraag is dat 3 maanden.

Wordt binnen deze tijd geen bezwaar gemaakt, dan wordt zo’n merk gewoon ingeschreven.

Onze diensten

R

Wat is inbegrepen

R

Hoe werkt het

  • Online aanvragen
  • Volledige begeleiding
  • Merkbewaking
R

Kostprijs

  • In 1 minuut te berekenen
  • Voor elk land wereldwijd
  • Met de gratis fee calculator

Waarom is merk bewaken nodig?

Merkbescherming bestaat uit twee delen, namelijk:

  1. Merkregistratie
  2. Merkbewaking

Je merk registreren, geeft je grofweg 80% bescherming en met aanvullende merkbewaking maak je daar 100% van. Bewaking van je merk is nodig om te voorkomen dat merken die voor verwarring zorgen kunnen worden ingeschreven. 

Indien niet wordt opgetreden tegen aanvragen van gelijkende merken, verwateren je merkenrechten en wordt het in de toekomst lastiger om op te treden tegen andere partijen.

Worden zulke merken ingeschreven, dan wordt het lastig om deze nog door te kunnen halen, zodat ze wel uit de officiële registers geschrapt kunnen worden. Hiervoor is een doorhalingsprocedure nodig en dat is ongeveer net zo duur als 15 jaar merkbewaking waarbij de kans op succes kleiner is.

Hoe werkt merkbewaking?

Merkbewaking is software waarmee continu de merkenregisters gescreend worden. Dit betekent dat elke nieuwe merkaanvraag gecontroleerd wordt aan de hand van diverse parameters en een uniek algoritme.

Zodra mogelijke inbreuk op jouw rechten is geconstateerd, volgt een handmatige analyse waarbij je op drie niveaus inzichtelijk krijgt welke mate van inbreuk is ontdekt. Deze kun je controleren en vervolgens kiezen om een sommatie te sturen, direct oppositie in te stellen of juist te kiezen om geen actie te ondernemen tegen de aanvraag, omdat niet direct verwarringsgevaar bestaat met jouw merk.

Wat zijn de voordelen van merkbewaking?

Belangrijkste voordeel van merkbewaking is dat je ervoor zorgt dat geen identieke, maar ook geen gelijkende merken die voor verwarring zorgen met jouw merk kunnen worden ingeschreven. Op die manier kun je een hele brede ruimte om jouw merknaam of logo vrijhouden van concurrentie. Het gaat namelijk niet alleen om identieke merken, maar überhaupt om namen, logo’s en slogans die op die van jou lijken waardoor de consument kan denken dat het bij jouw organisatie hoort.

Andere diensten

Merkbewaking

Voorkom merkinbreuk door andere partijen met gelijkaadige merken

Merkonderzoek

Krijg inzichtelijk welke oudere merken bezwaar kunnen maken

Modelrecht

Bescherm ontwerpen, vormen, designs en tekeningen

Merk verlengen

Voorkom dat de door jou opgebouwde rechten verloren gaan

Logo registreren

Registreer je naam in combinatie met logo of ga voor een beeldmerk

Slogan registreren

Bescherm je slogan, pay-off of tagline door het te registreren als merk

Idee vastleggen

Verkrijg een officieel bewijs met datumstempel voor jouw idee

Artiestennaam vastleggen

Bescherm je naam als artiest voor muziek en platforms als Spotify en Soundcloud

Merkinbreuk

Treed op tegen andere partijen die voor verwarring zorgen met jouw merk

Wat zijn de kosten van merkbewaking?

De kostprijs voor merkbewaking hangt af van het gebied waar bescherming nodig is. In de Benelux, EU, wereldwijd of juist enkele afzonderlijke landen internationaal.

078 482093

Contacteer ons als je vragen hebt…